Kies altijd voor een goede kwaliteit fietsbril

Als we gaan fietsen, worden onze ogen blootgesteld aan een boven normale luchtstroom. Of we nu voor wedstrijden fietsen of gewoon voor de lol, onze ogen worden blootgesteld aan meer dan normale luchtstroom. Voortdurende blootstelling aan een snelle luchtstroom kan schade aan onze ogen veroorzaken. Verder is de dreiging van blootstelling aan schadelijke UV-stralen altijd aanwezig.

Om de ogen te beschermen, moet men een stevige en duurzame fietsbril dragen. De beschermende lenzen zorgen voor helder zicht en bescherming van het perifere zicht. Het is erg belangrijk om een fietsbril te kiezen die niet alleen je ogen beschermt, maar je er ook goed uit laat zien. Natuurlijk moeten veiligheid en kwaliteit de voorkeur krijgen boven uiterlijk en stijl. Een goede Fietsbril op sterkte helpt je beter te zien, biedt betere bescherming en voorkomt vermoeidheid tijdens lange afstanden fietsen.

Comfort en bescherming zijn de twee basisfactoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een fietsbril. Hieronder vindt u enkele tips die u zullen helpen bij het kiezen van de juiste bril voor u.

o Kies voor een wikkellijst in plaats van de gewone lijst. Zo’n frame biedt extra bescherming tegen wind en rondvliegend puin.

o Kies een nauwsluitende fietsbril. Houd er wel rekening mee dat je gaat zweten tijdens het fietsen. De fietsbril mag niet los gaan zitten als je gaat zweten. Je fietsbril moet ook onderweg goed passen. Vermijd echter een zeer strakke pasvorm, omdat dit de bloedstroom belemmert.

o Kies voor een fietsbril, die is voorzien van ventilatieopeningen om beslaan te voorkomen.

o Het is zeer essentieel om bescherming te hebben tegen schadelijke zonnestralen. Om bescherming te verzekeren
Kies tijdens lange fietstochten een fietsbril die je beschermt tegen UVA, UVB, UVC en blauwe stralen.

o Wees kieskeurig over de kleur van de lens. De juiste kleurkeuze minimaliseert schittering. Dit helpt u de vermoeidheid en vermindering van het zicht als gevolg van de verblinding te voorkomen. Bruin en amber zijn enkele kleuren die u helpen hoge verblinding te voorkomen.

Tegenwoordig kunt u uw favoriete lenskleur kiezen uit een groot aantal kleuren. Houd bij uw keuze rekening met de intensiteit van het licht. Gele lenzen zijn geschikt voor omstandigheden met weinig licht. Groen is een universele lenskleur voor fietsbrillen en zal bruikbaar zijn in alle lichtomstandigheden. Draag bij bewolkte of regenachtige omstandigheden de voorkeur aan een veiligheidsbril.

U kunt een bril dragen of misschien heeft u liever een veiligheidsbril. Vergeet echter nooit uw fietsbril op te zetten tijdens het fietsen. Het zorgt er niet alleen voor dat je er goed uitziet, maar het beschermt je ook tegen de schadelijke zonnestralen. Fietsbrillen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. U kunt er een kiezen die het beste bij u past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *