Platform voor digitale geneeskunde voor de behandeling van cognitieve stoornissen

Platform voor digitale geneeskunde voor de behandeling van cognitieve stoornissen

Akili, een pionier op het gebied van digitale geneeskunde op recept, heeft met succes zijn $ 55 miljoen financiering van de Series C-geneeskundestudie afgesloten. Deze financiering volgt op een succesvolle proef, inclusief het bestuderen, ontwikkelen en testen van een nieuw digitaal medicijn genaamd AKL-T01. Dit vlaggenschipproduct van Akili was gericht op de behandeling van een type cognitieve stoornis: aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. Eenmaal goedgekeurd en commercieel gelanceerd, zou het het eerste digitale en op zichzelf staande therapeutische medicijn voor ADHD zijn. Het andere product van het bedrijf in de pijplijn en onderzoek, AKL-T02, zal autismespectrale stoornis  behandelen of wat eenvoudigweg bekend staat als autisme.

Autisme verwijst naar een ander type cognitieve stoornis, vooral bij kinderen, waardoor ze moeilijk sociaal kunnen communiceren. Het repetitieve gedrag en de onderontwikkelde spraak- en verbale communicatie maken hen kwetsbaar in de samenleving. De reden achter autisme kan zowel genetische als omgevingsinvloeden zijn.

Het bovenstaande nieuws heeft een nieuw sprankje hoop gebracht voor een autismepatiënt waarvoor geen specifiek traditioneel medicijn beschikbaar is om het te genezen. Deze nieuwe ontwikkeling heeft het potentieel om deze aandoening te behandelen, waarschijnlijk met meer efficiëntie.

Deze financiering zal ook helpen om producten in de pijplijn vooruit te helpen voor de behandeling van multisclerose (MS) en depressie. Na goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration zal het commercieel gelanceerd worden voor de patiënten. Volgens Akili zou AKL-T01 een op zichzelf staande behandeling zijn voor ADHD.

De oprichter en CEO van het bedrijf, Eddie Martucci, is best tevreden met de reacties van investeerders en verwelkomde de financiering. Hij zei dat deze financiering duidt op vertrouwen van mensen in het potentieel van zijn bedrijf op het gebied van digitale medicijnen en groei. Volgens hem zal het bedrijf blijven groeien en nieuwe oplossingen bieden in de geherdefinieerde zorgsector.

Akini Interactive is een bedrijf dat gelooft in het transformeren van de gezondheidszorg door middel van zijn digitale therapeutische geneeskunde Buttplug kopen die neuro-cognitieve stoornissen oplost. Het gelooft in het richten op een specifiek cognitief gebied of een zenuw die door de disfunctie is onderdrukt. De behandeling omvat, interessant genoeg, geen enkele pil, maar op maat gemaakte actievideogames die patiënten kunnen spelen.

Videogames zijn ontworpen door neurowetenschappers en entertainers en ontwikkeld met algoritmen om een cognitieve stoornis zoals depressie te behandelen. Volgens het bedrijf bieden zeer interactieve en zeer boeiende games een therapeutische ervaring voor patiënten waar ze echt baat bij hebben. Door middel van high-end therapeutische interactieve videogames kunnen de specifieke hersengebieden functioneel worden die door de aandoening zijn onderdrukt, waardoor de toestand van de patiënt verbetert. Er zou seconde na seconde de cognitieve respons van de patiënt worden gevolgd en er zouden gegevens beschikbaar zijn voor elke verbetering in de toestand van de patiënt.

AKL-T01 indien goedgekeurd door de FDA en dan zou het zeker wijzen op de acceptatie van nieuwe zorgoplossingen voor patiënten. Het heeft de mogelijkheid om het hele zorgproces en -systeem de komende jaren te transformeren. Deze financiering zal het vertrouwen vergroten van andere investeerders, die van plan zijn om in de toekomst te investeren of samen te komen voor dergelijk onderzoek en ontwikkeling op het gebied van digitale geneeskunde, en die patiënten die op zoek zijn naar nieuwe gebieden om aandoeningen zoals autisme te behandelen, zouden meer dan blij kunnen zijn om dergelijke informatie te lezen. positief nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *