Voeg streaming video toe aan uw website met een Flash Video Player

Voeg streaming video toe aan uw website met een Flash Video Player

Tegenwoordig worden video’s steeds vaker gebruikt op persoonlijke en zakelijke websites.

Voordat u een videobestand aan uw webpagina toevoegt, is het belangrijk om te begrijpen dat video’s anders zijn dan afbeeldingen: een enkel videobestand kan honderden MB’s (of zelfs GB’s) van de opslagruimte van uw webserver in beslag nemen.

En elke keer dat iemand uw website bezoekt om de video te bekijken, neemt dit een aanzienlijk deel van uw toegewezen bandbreedte in beslag.

Voor video’s die u wilt delen, kunt u de video eenvoudig uploaden naar YouTube, Yahoo Video of Google Video, die allemaal tools bieden voor het delen van video’s. Het enige dat u hoeft te doen, is uw videobestand naar uw website uploaden en vervolgens de HTML-code kopiĆ«ren en plakken om de video aan uw website toe te voegen.

Als u het videobestand echter liever op uw eigen server bewaart voor eenvoudig beheer en privacy, lees dan verder.

Allereerst moet u uw WMV-, AVI- of MPG-filmbestanden niet rechtstreeks op uw webpagina insluiten. U moet uw videobestand converteren naar een streamingvideobestandsindeling. Op die manier kunnen uw bezoekers de video bekijken terwijl deze wordt gedownload (anders kunnen ze niets bekijken totdat het videobestand volledig is gedownload).

Tegenwoordig is het Flash FLV-videoformaat het meest populaire en meest gebruikte videobestandsformaat voor websites.

Er zijn een paar redenen waarom Flash Video – FLV de beste keuze is voor het toevoegen van video’s aan uw website:

1. Flash Player is compatibel met 90% of meer browsers, Viaplay aanbod meer dan welke andere speler dan ook. Flash werkt op Windows, Linux. macOS. En Flash werkt in alle browsertypen, inclusief Internet Explorer, Firefox, Safari en Opera. Integendeel, uw WMV-videobestand kan alleen werken op MS-Windows met MSIE.

Ja, u kunt Windows Media Player in uw website insluiten. Het is echter een ActiveX-component, niet alle browsers ondersteunen het en de laadsnelheid is erg traag.

2. Flash Stream-video is het toonaangevende formaat dat wordt gebruikt door videowebsites zoals YouTube, Google Video, Yahoo Video, enz. Nadat u uw .wmv-, .mpeg-, .avi-, .mov-video naar Flash-formaat hebt geconverteerd, kunt u deze op uw eigen website gebruiken en op elk gewenst moment op deze videowebsites delen.

3. Flash FLV-stream video’s automatisch; er is geen speciale verwerking van het bestand vereist. Het enige dat u nodig hebt, is een flash-videospelersoftware of -sjabloon en het video-FLV-bestand wordt automatisch afgespeeld in streamingmodus.

4. Webmasters hebben meer gepersonaliseerde opties voor het presenteren van Flash-videobestanden: Videobewerking kan worden gedaan met Adobe’s Flash-software, u kunt uw eigen gebruikersinterface voor de speler ontwerpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *